Duvorna i Camden är inte rädda för lite kel

Och andas ut! Fortfarande oskadd. Lite dålig på att uppdatera bara, nu känns det plötsligt som ett måste att slänga in ett nytt inlägg varje dag… och det där med måsten… är jag dålig på… jättedålig… orkar nog inte skriva mer… måste. Skriva. Mer.

Okej.

 

Camden! Jag tycker om! Vi gick runt och yrade lite bland människor och musik. Och en massa kläder. Pruta lite fick jag göra också. Dagen har varit lyckad, förutom att en duva blev lite för närgången… hm. Okej, jag sa att jag tyckte det var obehagligt, men egentligen var det ganska mysigt. Det är lite synd om duvor, alla tycker att dom är så äckliga. Nej, säger jag, NEJ. Vackra är vad dom är. Speciellt i flock. På ett fint torg. 

 ...

Det var väldigt kallt i Camden. Jag gnällde lite och sa ”jag måste köpa en kofta! Spelar ingen roll hur mycket den kostar! jag måste ha en kofta! NU!” Jag köpte ingen kofta. Jag köpte två tröjor istället. Och nötter. Hittade ett ställe med massa filmer, skivor och vinyler också. Förstår fortfarande inte varför jag inte köpte något. Ibland tänker jag för mycket tankar i stil med ”den här behöver jag inte egentligen” ”det är alldeles för dyrt” ”jag kan hitta en billigare” ”om jag köper den här kommer jag inte ha råd att äta lunch den närmaste veckan”. Det är jobbigt att man ska behöva prioritera mat framför film och musik.

 

jag vill ha

jag har

jag menar... JAG HAR!!!


Jag är inte död (än)

... oroa er inte. Har bara varit dålig på att uppdatera bloggen min. Jag lever och mår bra. Eller, har lite ont i magen... blev väldigt mycket middag idag. Som alla andra dagar på Derwent Road 29. Tur att det är god mat. Förhoppningsvis försvinner känslan av att vara jättegravid snart, så att jag kan gå ner och knapra lite på en biscuit eller två.

Annars då? Dagen har varit okej. Det är måndag, vad mer kan man begära... jag har massa plugg. Mitt eget fel, skjuter alltid upp allting till sista dagen.. Åh, förbannade mig. Att jag alltid ska hålla på med detta uppskjutande... 

Lite dramatik har dock måndagen den 26 januari 2009 bjudit på! Brandlarm! Det absolut mesigaste larmet jag någonsin hört.  Vår lärare sa något i stil med "what's that sound? the fire alarm? oh well, anyway... "
Jag lovar, om det någonsin börjar brinna ordentligt kommer vi alla att dö. Det räcker med att någon vässar sin penna och man missar ljudet. Larmet försöker verkligen tjuta, det gör det. Men larmet misslyckas. Stackars larm. Nej. nej, vänta... stackars oss? 



At lunch. 
Om ni bara visste vad de såg på den där dataskärmen... 

Snusk!


Skolans papperskorgar är lite snuskiga.  (och förlåt om en bild på en papperskorg i ett inlägg med rubriken "snusk" gör dig besviken). Papperskorgar är underskattade. Eller så är dom inte det. Jag minns inte... 

Dagens inlägg. Magert inlägg. Bä bä vita lamm. 

Ge mig kanelbullar och sill!!!

Vad händer i Whitton för tillfället? Jo, just nu sitter Sara på min säng med sin dator i knäet och surfar runt efter svenska affärer och restauranger i London. Vi har blivit helt besatta. (Speciellt kyrkogård-Sara, jag citerar: "KANELBULLAR, KANELLBULLAR! MÅSTE HA KANELBULLAR!!!" Jag måste ha sill. Och marabou. Gud vad jag måste ha marabou. 
 


Knappt två veckor i England och jag måste redan uppsöka en svensk affär. Trodde jag aldrig. Aldrig. 



Jag är för trött för att skriva en rubrik

Kew Bridge! Klassutflykt! Denna härliga måndag! Minus härliga. Minus utropstecken. Det var en vanlig... måndag, helt enkelt. Ganska grå. 
Regnat har det gjort också. Faktiskt. Suck... och suck... 
Men! jag hittade jättebilliga cashewnötter. och digestivekex. Och när jag kom hem hade lilla Phill bäddat min säng och gett mig en extra kudde. Dessutom var mina kläder tvättade. Nu får jag dåligt samvete. Jag borde... ge henne något. Eller vara extra snäll. 

(Och Bex, om du råkar läsa detta, vad vad vad hände på skypeliskype? vi var ju mitt uppe i en jätteintressant diskussion om papercuts!!) 


Visst blir man glad. 



”Jaha, så du blev nästan överkörd? Men gumman, akta dig för Starbucks!”

Båda mina föräldrar läser min blogg, det vet jag. En intressant sak är vad de väljer att kommentera. Jag har inte hört ett smack om att jag ska vara försiktig när jag går över vägen, eller någonting om min lilla nästan-olycka överhuvudtaget. Nä, pappa oroar sig mer över att jag håller på att bli stammis på Starbucks. Men jag tycker om er ändå. Puss!

 

Jaha, nu måste jag plugga. Ska bara dricka upp mitt kaffe (kanske är det från Starbucks...). Sedan ska jag göra någonting annat jätteonödigt, därefter något ännu onödigare. Efter det är det nog för sent för att göra det jag egentligen borde ha gjort för längesen; plugga. Too bad. 

 

Farligt. 


Jag känner Elvis Costello

Nej alltså, inte riktigt. Men min värdfamilj gör det tydligen. Hallå!?!? Trodde dom drev med mig först, men Syd’s ”why are you laughing?” lät ganska trovärdigt. Oogely-googlade lite och vad hittar jag? Jo, Costello är uppvuxen i Twickenham är vad jag hittar. Mer trovärdigt nu.

 

 

I hope he pops in sometime. 


Julafton i Whitton

Jo. Jag har definitivt hamnat i en bra värdfamilj. Idag firade vi julafton. De hade några crackers över från deras julfirande, SOM det smällde och skålades, "merry x-mas"! Hoho. "Don't tell anyone. They might think we're antagonists!" Det slutade med att alla satt runt bordet med varsin papperskrona på huvudet (de låg innuti the christmas crackers, alltså). Tyvärr har jag inget bildbevis. Tyvärr. För jag lovar er, ni vill se Syd i en papperskrona. Det vill ni!  
Och du, ankan! Det medföljande skämtet: What is a duck's favourite dance? The quackstep! 


Tänk om...

Vad jag hoppas händer nästa vecka. I bilder. (ja, jag är uttråkad). 

 

 Jag får mitt oystercard och kan åka buss utan att få dåligt samvete och hål i plånkan. Eller är det så att jag får dåligt samvete? Hmm. 

 

 

Plötsligt är golven mycket varmare och man behöver inte känna sig som en isbit varje morgon. Hej då tofflor! 

 

 

Vi drar till London! Igen! Mindre hungriga den här gången.

 Och marknader! Jag vill gå på massa marknader. Camden, Portobello…

 

   

Vi hittar ett mysigt fik med bra mat och kaffe och mackor till priset av vad en kaksmula kostar på starbuckis (fortfarande dyrt iofs…). Laxmackor måste finnas också. Laxmackor borde alltid finnas. Överallt.

 

 

 Med mera såklart. Med mera... 


London calling to the faraway towns

Veckan i bilder. 



Jag börjar vänja mig vid min lugna lilla gata i Whitton. Titta, jag sa "min gata"! Min! 
Jag hittar nu till skolan. Oftast.


De långa luncherna spenderas för det mesta i lunchrummet i rugby stadion, nära skolan.


 
När jag lägger in bilderna på datorn önskar jag att jag haft en bättre kamera...


Jag har åkt en massa buss. Det är svindyrt när man inte har något oystercard...


Jag är snart stammis på Starbucks. Min plånbok hatar mig. 


Lisa har haft det jobbigt med sin värdfamilj, men det har tack och lov ordnat sig nu! 
I bakgrunden skymtar mitt rum.


Jag har insett att tofflor är nödvändigt för överlevnad i England. 


Veckan har varit tom på lektioner på grund av frånvaro av lärare Tommy. 
Detta har resulterat i att jag irrat runt  i Twickenham och Kingston. Flera onödiga saker har köpts. och ätits. 
(Jag visste inte vad jag skulle ha för bild här, ok? Men pippi långstrump relaterat funkar alltid). 



Jag har börjat komma tillrätta i min värdfamilj. Mådde inte så bra häromdagen, (wow, vågade säga att allt inte var toppen! Annars blir det mest ”oh well I’m fine, thank you. How are you?” ) då kom i alla fall lilla Philomena upp till mitt rum med middagen på en bricka! Det var fint tycker jag. (Och nej, jag vet inte vad jag tror att jag håller på med på den här bilden...)

 

 

Jag har hälsat på store Ben. 

Och vandrat omkring i Chinatown.

Mer har hänt. Säkert. Men jag kan inte minnas vad...

Nu är i alla fall vecka 3 (nästan, bara lilla söndag kvar) avklarad. Välkommen vecka 4, hoppas du blir lyckad. 

London calling to the underworld

London! Älskade London! Det är här jag vill vara. Inte i Whitton. Inte i Twickenham. Inte i Kingston. Ja, jag vet det är väl också london. men inte LONDON. (och ja, jag har sådan brist på idéer till rubriker att jag citerar Clash... fan det ska jag nog börja göra hela tiden. slipper man klura ut fiffiga rubriker till varje inlägg. sånt är jobbigt). 

Bilder. 


Vauxhall and I.

Bobby i Balletkjol. Vanlig syn på Londons gator. 


Min vän Charlie med käppen.



Efter att ha kollat in london eye och stora ben tänkte vi att det kunde vara gott med lite mat i magen. Alldeles för många timmar senare befann vi oss på... nej, nej. Jag tänker inte berätta. Jag skäms. Kan i alla fall säga att det var inte första gången jag åt där...

Nu regnar det i Whitton. Jag ska krypa in under täcket och kolla på min nyinköpta film. Snart. Tänkte bara gunga lite i min gungstol och lyssna på regnsmattret först. 


En halvtimmes tortyr, men i övrigt en ganska fin dag

Jaha, hejhej. Just nu är jag på jag-känner-verkligen-inte-för-att-skriva-ett-blogginlägg-humör. Så, vad gör jag? Skriver ett blogginlägg. 

...

Idag har jag varit i Kingston. Ännu en gång. Efter att jag och Maja spenderat lite tid på skolans gym... japp, JAG. På ett GYM. 
Tortyr! Jag tror jag ska gå dit imorgon också. 



Teddington.


Themsen.


Såååå engelskt. H&M samt polarn o pyret. 


Självmordsbroar och klaustrofobiska morötter

Lite bilder från gårdagen. 

 

I Hanworth. ”en såndär självmordsbro”. Eller hur, Sara?

 


Nä, hon är inte ledsen på riktigt. Hoppas jag. 



Här sovs det. Lisa och jag på buss på väg in till twickelitwick. 

 

(btw, inlägget har, som ni kanske märkt, ingenting att göra med klaustrofobiska morötter. jag vet inte ens vad det är för något. det behövdes bara för att göra rubriken lite mer... intressant. ett misstag, inser jag nu). 


Idag blev jag (nästan) påkörd av en dubbeldäckare, del två

Oj, men herregud. Det var så nära, så, så nära… på riktigt. Jag. Åh herregud…

 

Förhoppningsvis står det inte "John" på min framtida gravsten...  


Idag blev jag (nästan) påkörd av en dubbeldäckare

Denna trevliga tisdag besökte vi Kingston. Det köptes kläder. Bland annat en prickig tröja för en pund (en pund!) just det. Jag blev nästan påkörd. Råkade titta åt fel håll när jag skulle gå över vägen. Dubbeldäckare tutade och människor skrek, jag överdriver inte. Mitt i allt stod jag och gapade (inte mitt i vägen, tack och lov). Gud vad dum jag kände mig. Och fruktansvärt chockad. Sedan gick jag och köpte cashewnötter.

 

Nästan mördare.  


Jag saknar den hårbollen!


Jaha, här var det la internt.

 

Nu måste jag gå ner och försöka vara social. Och ta enclementin ifrån den stora fruktskålen. Den fruktade fruktskålen. Magen kurrar.Mycket konstigt. Åt massa mumsig middag idag, lilla Philomina bjöd på lax, couscousoch fruktsallad. Och yoghurt. Always. That. Bloody. Yoghurt. 


Historien om hur många bananer jag åt till lunch och var de kom ifrån

Lång dag idag. Alldeles för lång. Och jag åt alldeles för lite lunch. En konstig yoghurt som skulle smaka banan och vanilj, halva Majas macka, två bananer som jag inte vet riktigt var dom kom ifrån. Jo, vänta en av dem tog jag från värdfamiljens stora fruktskål. Jag blir påmind hela tiden av lilla Philomena att jag kan ta en frukt när jag vill. Men trots detta får jag dåligt samvete när jag tar en frukt. Hmm.  Den andra bananen bara fanns där , mycket plötsligt, framför ansiktet mitt. ”Tack”, sa jag till handen som höll i bananen och åt upp den. Bananen alltså. Men mätt blev magen inte! Nu ska du, mamma, inte oroa dig för någon viktnedgång här. För herregud vad dom göder mig.  Jag äter och äter och äter…  måste sluta vara så artig och hela tiden tacka ja till dom där biscuitsen, och yoghurten, och chokladen, och… nu ropar Philomena på mig. ”Have another biscuit, Mikaela!”. Måste gå.

 

 

 

Maja och jag har gjort det lunchvänligt i korridoren. Det roliga är att det finns ett trevligt lunchrum i dörren (eller alltså inte i dörren, det hade varit spännande. bakom den ska det vara.) mittemot som eleverna får använda. Med bord att ha mat på och stolar att sitta på. Det fattar väl inte vi. Eller jag menar, vi ville faktiskt sitta i korridoren. 

 

 

 

Äts ofta av mig. Om man ska äta någonting ofrivilligt kan det väl åtminstone vara nyttigt… (fast jag åt förstås selleri idag. helt ofrivilligt.) 


Varför plugga när man kan äta muffins?

 

Skulle ju pluggat på Starbucks idag…. Aaah. Det var ju så välplanerat och bra. Något gott att äta, sköna fåtöljer, bakgrundsmusik à la John Coltrane, trevligt sällskap...

Klart att man inte pluggar då.

 

När ska jag lära mig? När? 

 


Rånade på Starbucks

Vi lyckas verkligen hitta de mysiga, personliga fiken och restaurangerna. idag - Starbucks. Dyrt. Men trevligt. Åt en laxmacka och drack en kopp kaffe. Gick vilse på vägen hem gjorde jag också. Men hittade tillbaka till välkända gator innan paniken hunnit bli alltför stor. Phew.


Sara och Lisa myser. 



Här var det meningen att jag skulle ta en bild på ett alldeles för sött sånt där... barn. Det blev en bild på Jessicas arm istället.  Nästan hela Jessica faktiskt. Och Tove. Och hennes telefon. (nej, jag vet inte varför jag beskriver exakt vad man ser på bilden). Jag kan ju likaväl fortsätta... vi ser även tre koppar, en flaska jucie, ett bord, ett fönster...med mera, med mera... men inte det alldeles för söta barnet alltså. 

Mat (gudvadjobbigtdetärmedrubriker)

Det finns många exotiska matställen i London. Igår valde vi att äta lunch på… McDonald’s. 

    

Det är kallt i Twickis

Tog en runda in till Twickenham för att fixa nytt sim-kort till mobilen… eller något. Vet inte riktigt vad vi gjorde. Vantar behövdes ialla fall. Det förstod sara. Fina röda vantar. 


hej, förresten

det andra inlägget får bli hej-och-välkommen-till-min-blogg-inlägget. 
hej och välkommen till min blogg. här hade jag tänkt uppdatera vänner och andra intresserade om min vistelse i london. bilder blir det också, av högsta kvalitet! mobilkamerakvalitet! 
det här med layout och grejer får jag pilla med när...

aldrig. 

enjoy! 



lost in london



vi är vilse. s och j tar hjälp av kartan. jag tittar på. har ändå aldrig förstått mig på kartböcker. passar istället på att föreviga detta ögonblick med min lilla mobilkamera!

RSS 2.0