Det var nära ögat!

Igår tog jag en massa bilder med min mobil. Några fula, några fina. tyvärr är dom borta nu, allihopa. För min mobil har gått å dött. 

Så, vad har hittats på de senaste dagarna och nätterna? På den alldeles lagom feta tisdagen gick jag och Maja på semel-jakt. Vi misslyckades, såg inga semlor någonstans. Jag köpte kanelgifflar istället. Men vad upptäcker jag när jag kommer hem? Jo, Emma och hennes syster har bakat semlor. Det är vad jag upptäcker! Och vad glad jag blev. Gott, för gott. Fast näe, egentligen inte. Jag mår alltid illa efteråt. Men jag lyckas inbilla mig själv varje fettisdag att jag tycker om temlor. 
hm, tränat lite har jag gjort också. Tränat bort alla nötter jag ätit, försökt åtminstone. Med Majas hjälp, hon är min pt. 

Tittat på film på en såndär stor duk, bio, har jag också hunnit med. The curious case of benjamin button. Den var bra. Inte alls lika bra som fight club och seven dock, andra filmer av samma regissör. 

Det har även hoppats runt i London. På Trafalgar, Carnaby Street och Brick Lane. Bland annat. Brick Lane var härligt, massa secondhand affärer och färgglada skyltfönster. 

Jag har blivit skrämd av en svensk. Gick och diskuterade filmen vi precis hade sett, plötsligt hör jag ett "jaså?" bakom ryggen min. Jag skrek lite. Jag blir så glad och så chockad när jag hör svenska. (ja alltså, jag får ju inte chock när jag hör till exempel min bror prata svenska, eller min mor. eller någon i klassen. eller morfar. eller... ja ni förstår.) Faktiskt. Men jag vänjer mig nog. 

Jag har dessutom suttit på en mur och njutit av utsikten. London Eye lyser så fint i mörkret. Men det var nära att jag trillade ner, långt ner. Och det hade inte slutat fint, kan jag tro. Då hade ni nog inte kunnat läsa detta inlägget alls. 

Nu ska det ätas lunch.

Chilla på Piccan

Igår utforskade jag och Maja London. Vi hade en regel: att undvika Oxford Street. Den lilla gatan kan vi ju redan. Kollade in andra, kanske inte riktigt lika kända, mysiga gator och gränder istället. Himla trevligt. Det är ju där alla roliga affärer och skivbutiker finns. På den inte så lilla gatan Charing Cross hittade vi en jättebillig och bra skiv/filmbutik. Fopp. En av gränderna platsar väl dock inte direkt i kategorin ”mysig” eller vad sägs om strippklubbar och öh… ”vuxen-affärer”?

 

Mat på kinarestaurang blev det också. Mums. Sedan hamnade vi plötsligt på oxford street i alla fall. Det går uppenbarligen inte att undvika… där hittade vi en liten vagn som sålde våfflor. Det ni, en vagn som säljer våfflor! Det blev varsin våffla med smält choklad. Fruktansvärt onyttigt. Men vi har ju ändå gått en massa idag sa vi och tog bussen tvåhundra meter, så vi skulle komma längre upp på gatan. Tanken var att avnjuta våfflorna vid Themsen. Men vi kunde inte hålla oss och bestämde oss för att gå till en närliggande park istället. Dessvärre gick det inte att komma in i parken. Kanske var det bara en väldigt stor trädgård?

 

Inspiration till rubriken? Jag och norrlänningen (mest jag) tyckte att det behövdes lite smeknamn på sköna ställen här i London… bland annat ”piccan” = Piccadilly. Öh… ja… inte helt klockrent kanske. 

 

Titta skylten ankan! TITTA!

 

Vi fick apelsin efter maten på restaurangen. Underbart gott.

 

Maja slukar våffla. 

 

En halv Mikaela med våffla. Jag har klippt lugg förresten. Råkade se mig i spegeln härom dagen och tänkte "nämen, det här ser ju inte helt bra ut" Och så tog jag en sax och kapade håret mitt. Lite grann bara. 

 

Vi såg en groda. Och grodan såg oss.

 


Wank-shit-bollocks

Hej, ja dålig uppdatering. Förlåt, och så vidare, och så vidare... 

I söndags var jag på tv-inspelning i glamourösa Teddington Studios. Det var... en annorlunda upplevelse. Om det inte varit så fruktansvärt långt hade det varit toppen. Intressant. 
Roligast av allt var ju felsägningarna ("wank shit bollocks") och pausunderhållningen("do we have someone with balls bigger than his head?") Sedan blev det mat i Richmond. En mycket exklusiv restaurang vid namn... öh, Mc... ja... nä...

Oj, hoppsan... här kom inte alla med på bild. Ah. Jag. Vill. Ha. En. Riktig. Kamera. 



Twickis by day, Piccadilly by night

I veckan har det hänt saker . En del saker har inte hänt alls. Ingen inställd skola, ingen snö. Men det har regnat lite. Och jag har haft prov. Marabou! Jag har ätit marabou! Beställde från Saras mamma, hon har nämligen varit och hälsat på. Jag hade en perfekt plan - en ruta om dagen! Det blev alla rutor på en och samma kväll. Nej, jag har ingen självkontroll och kommer aldrig få det heller om jag belönas varje gång jag håller på och bryter mina egna regler. För guuuud vad gott det var. Marabou!
Gått vilse har jag också gjort. I skolan. Letade efter cafeterian (som jag bara besökt minst tio ggr innan...) och tappade bort mig själv i långa korridorer och andra skumma utrymmen. Till slut hittade jag en cafeteria. En annan cafeteria. Som bara jag vet om... nja, det där sista kanske inte stämmer. Jag vet inte riktigt om den längre. Kommer ju knappast hitta dit igen. Kanske var det bara en illusion... it's all in my head... 


Det här ser jag när jag står och väntar på buss 281. Jag väntar ofta på buss 281.


Och så helgen. Vi hade tänkt åka och shoppa i Hammersmith. Men på grund av ett gäng främlingar på bussen blev det ändrade planer. Det blev piccadilly, ballonger och pizza hut... människor, ljus, bussar, mer människor... åh, vad fint London är. Kvällen slutade trots allt med att vi stod på det där köpcentrumet i Hammersmith. Det var nästan öde. Bara jag, några till och en röd ballong. Så vi kom fram till slut! Tog bara en liten omväg... 


Svart himmel. Röd ballong. Där, ja där! Den suddiga lilla pricken! 


Westfield, i Hammersmith. 


Vad säger Lisa strax efter att den här bilden är tagen? "tänk om man tror att jag är hans mamma nu!!" 

.


I Whitton har man fåtöljer i soffan

Nu känns det som att det borde uppdateras lite grann här... det borde göras en massa saker. Plugga till provet imorgon, till exempel. 
Men jag orkar inte uppdatera (eller plugga). Slänger in ett fruktansvärt meningslöst inlägg om ingenting speciellt istället. Det är väl snällt av mig?

Vandrade runt lite i huset idag. Lade då märke till att möbleringen var något... underlig. Phill brukar möblera om, oftast i köket. Micron och biscuit-lådan får nya platser varje dag. Men... nu har det gått lite för långt tycker jag...





Idag är ingen vanlig dag...

Naj. Det är hp's födelsedag! 








buddha groupie, utmärkt duv-imitatör och...

en underbar människa! 

GRATTIS och grejer, som benny hade sagt. 



jag hoppas verkligen att jag har tagit rätt på dagen nu... 

Just nu äter jag ansikte

Sant! Faktiskt. "ansiktstårta" (förtydligande: det är en bild föreställande phill på tårtan. en ätbar bild alltså) Det är fest här hemma förstår ni, jag har fått ris, vitt vin, tårta, biscuits och kyckling. Inte riktigt i den ordningen dock. 



En liten bit ansikte. Tror det är munnen. Kan vara näsan också... tyvärr tog jag inte en bild på just ansiktsdelen av tårtan. Och nu har jag ätit upp den så ni kommer aldrig få se hur den såg ut. Ha. 

Fyllegubbe

Gjorde en snögubbe till er, änk, hewpew och riddarn. Dålig bild, men egentligen är den jättefin. Har arbetat hela natten och hela dagen, arbetar fortfarande på den faktiskt. Så var tacksamma!!

 

 

 

Nu ska jag till Heathrow! 

Exakt vad jag ska göra där säger jag inte... spänning! (nej, mamma, oroa dig inte. jag ska inte flyga hem). 

 


Det finns inga bussar på Londons gator

Inte idag i alla fall. Varför? SNÖ! Massor! Vitt, vitt, vitt. Överallt. Inställda bussar = inställd skola. Så synd. 


Titta vem jag stötte på när jag lunkade omkring i snön. Herr snöman! 





Blunda när du läser min blogg, tack

UNDER KONSTRUKTION. Aaah, försökte snygga till bloggen lite och pilla med designen och grejer... jag blir galen. Det här är för komplicerat för mig idag. Bara just idag. Annars, äh - lätt som en plätt! 

Om du inte förstått det än ska dom där bilderna *pekar åt vänster (jag tror det är vänster...)* inte vara där. Men nu är dom det... tyvärr... öh, japp. blogg under konstruktion, som sagt. 

Vad jag egentligen vill säga är: Snälla. Någon. Hjälp. Mig. 
Men det tänker jag inte göra. Nej, nej. Det här fixar jag... 

RSS 2.0